Asiointiohje alkoholiasiakkaille

Varastoimme valmisteverottomassa varastossamme kaikenlaisia alkoholituotteita ilman minimimäärävaatimusta.

Mikä alkoholivarastointi?

Palvelemme maahantuojia, jotka tuovat alkoholeja maahan EU:n alueelta tai sen ulkopuolelta. Varastomme on kustannustehokas ratkaisu, kun alkoholien valmisteverot eli alkoholi- ja pakkausverot maksetaan vasta kun ne lähtevät varastoltamme verolliseen käyttöön esimerkiksi ravintolaan. Myös tullaamattomat EU:n ulkopuolelta tulevat erät voi varastoida meillä ja tullata vähitellen tarvittava määrä.

Alkoholivarasto

Alkoholivarastomme on lämmitetty halli, jonka lämpötila on vuoden ympäri noin +16 °C. Varastoalueemme on turvallinen ja vartioitu 24/7. Varastomme on Valviran ja tulliviranomaisen hyväksymä. Yrityksemme on avoinna arkisin klo 7:30 – 16:15.

Yrityksen valmisteveronumero (Authorixzed warehousekeeper): FI01419516A00

Verottoman varaston valmisteveronumero (Tax warehouse): FI01419516001

Rekisteröity lähettäjä: FI01419516E00

Extranet​

Asiakkaidemme käytössä on Extranet-järjestelmä, jonka avulla voi seurata tuotteiden varastosaldoja, tehdä saapumisilmoituksia ja noutotilauksia sekä katsella aiemmin tehtyjä tilauksia.

Varastointisopimus

Ennen varastoinnin alkua asiakkaan kanssa tehdään varastointisopimus. Valvira vaati, että sopimus varastoinnista on tehty ennen kuin se myöntää alkoholin tukkumyyntiluvan. Sopimus on lainvoimainen kun asiakas on saanut Valviralta tukkumyyntilupanumeron.

Vuokra peritään kuukausittain jälkikäteen käytettyjen neliöiden mukaan voimassa olevan hinnaston mukaan kuten myös palvelukulut. Valmisteverot laskutetaan ennen alkoholierän varastosta ottoa. Varastoidut tuotteet toimivat panttina laskujen suorittamisesta.

Me hoidamme valmisteveroilmoitukset ja -maksut verottajalle sekä EMCS-ilmoitusasiat. Asiakas hoitaa raportoinnit Valviralle. Me emme hoida kuljetuksia, joten asiakkaan tulee tehdä sopimus valitsemansa kuljetusliikkeen kanssa. Asiakkaan tulee itse halutessaan vakuuttaa tavaransa. Meillä on ainoastaan vastuuvakuutus, joka korvaa itse aiheuttamamme vahingot tavaroille.

Alkoholierän saapuminen varastoon​

Asiakas tekee saapumisilmoituksen Extranetissä varastolle tulossa olevasta alkoholilähetyksestä.

Jos toimitus on tulossa toisesta EU-maasta, tekee ulkomainen alkoholien lähettäjäyritys ilmoituksen lähtevästä toimituksesta EMCS-järjestelmässä. Jos alkoholeja siirretään varastollemme toisesta Suomessa olevasta verottomasta varastosta, käytetään EMCS-järjestelmän sijaan yksinkertaistettua menettelyä. Siinä rahtikirjaan merkitään tuotetietojen lisäksi meidän ja lähettävän verottoman varaston valmisteveronumerot. EU:n ulkopuolelta tulevista alkoholeista huolitsija tekee ilmoituksen tulliin ja ilmoittaa siitä meille. Sen jälkeen me lisäämme lähetyksen EMCS-järjestelmään.

Kun alkoholilähetys saapuu varastollemme, tarkistamme, että tuotteet ovat kunnossa ja ilmoitetun mukaiset. Lähetyksestä tehty ilmoitus kuitataan EMCS-järjestelmässä. Saapumisesta ilmoitetaan sähköpostilla asiakkaalle ja vastaanottotiedot näkyvät myös Extranetissä.

Alkoholitilauksen nouto varastolta

Asiakas tekee noutotilauksen varastolta noudettavista tuotteista Extranetiin. Noutotilaus tulee olla tallennettuna viimeistään noutopäivää edeltävänä arkipäivänä klo 12. Tilauksen liitteenä lähetetään tarpeelliset rahtikirjat, lähetyslistat ja kollitarrat. Ne on mahdollista lähettää myös myöhemmin sähköpostilla.

Mikäli tuotteet ovat menossa verolliseen käyttöön, eikä niitä siirretä toiseen verottomaan varastoon tai toiseen EU-maahan, laskemme erän valmisteverot ja lasku lähetetään sähköpostilla asiakkaalle maksettavaksi ennen tilauksen noutoa. Toiseen EU-maahan kuljetettavasta lähetyksestä teemme ilmoituksen EMCS-järjestelmään.

Tilatut tuotteet keräillään ja pakataan varastollamme. Kun rahdinkuljettaja on noutanut lähetyksen, siirtyy noudettu tilaus Extranetin Arkisto-osioon.