Uutishuone

Lue, mitä kaikkea Turun Vapaavarastolla ja sen lähiympäristössä tapahtuu.

Turun Vapaavarastolla taas ennätysvuosi

Turun Vapaavarasto ylsi jälleen ennätystulokseen vuonna 2023, kun yhtiön liikevaihto kasvoi noin 25 prosenttia jo kolmatta vuotta peräkkäin.

Turun Vapaavarasto Oy on kehittynyt 60 vuodessa tuontiautojen varastosta laajasti palvelevaksi moderniksi logistiikan keskukseksi

Turun Vapaavarasto Oy on perustettu vuonna 1964, kun Turun sataman yhteyteen tarvittiin tulli- tai vapaavarasto tukemaan Turun kautta kulkevaa tuonti- ja vientiliikennettä.

Turun Vapaavaraston kautta kuljetetaan 500 konttia tavaraa luksusristeilijän rakentamista varten

Turun Sataman kautta on kuljetettu jo satoja kontteja Meyerin telakalle, ja lisää on tulossa. Turun Vapaavarastolla on tärkeä rooli Turun vahvassa merenkulkuteollisuudessa. Artikkeli on ruotsiksi.

Vapaavaraston kautta Karibialle

Turun Vapaavarasto on ollut aikaisemminkin mukana suurissa laivanrakennusprojekteissa. Se on kehittänyt Royal Caribbean -varustamoa varten kuitenkin uuden ja entistä kattavamman palvelumallin.

Varastopalveluilla yhä kasvava kysyntä

Turun Sataman tytäryhtiö Turun Vapaavarasto ylsi ennätykselliseen volyymiin vuonna 2022. Yhtiön liikevaihto nousi 3,5 miljoonaan euroon, missä kasvua edelliseen vuoteen verrattuna oli peräti 25 prosenttia. Vuoden aikana Vapaavarastolle valmistui myös neljä uutta hallia, joista kolme toteutettiin yhtiön omina investointeina ja neljäs yhteistyössä Turun Sataman kanssa. Uusien hallien tuoma varastokapasiteetin lisäys oli yhteensä 11 000 neliömetriä.

Varastopalvelujen kysyntä jatkui korkeana

Turun sataman laivaliikenteelle tuottamia palveluja täydentävät nykyaikaiset varastointi- ja terminaalipalvelut, jotka vastaavat sekä pitkäaikaisen varastoinnin että nopearytmisen jakelutoiminnan tarpeisiin. Satamayhtiöllä on yli 800 000 neliömetriä kenttätiloja satamalaitureiden läheisyydessä ja noin 100 000 neliömetriä sisävarastotilaa satamassa sekä siihen liittyvällä logistiikka-alueella.

Digitaalisuudella ketteryyttä varastointiin

Perinteikäs Turun Vapaavarasto on luotettava ja moderni varastointi- ja logistiikkaketjun kumppani. Digitalisaation myötä sen asiakkaat voivat hoitaa varastointiprosessia itse tai ulkoistaa koko ketjun.

Varastointipalveluissa korkea käyttöaste

Turun satama palvelee luotettavasti ja kustannustehokkaasti kaikkia tavaraliikenteen toimijoita. Sataman laivaliikenteelle tuottamia palveluja täydentävät nykyaikaiset varastointi- ja terminaalipalvelut, jotka vastaavat sekä pitkäaikaisen varastoinnin että nopearytmisen jakelutoiminnan tarpeisiin.

Tuottavuutta varastoihin AbakusWMS-varastonhallintajärjestelmällä

Turun Vapaavarasto (TVV) tarjoaa varastointi-, tullaus- ja tavarankäsittelypalveluja eri toimialoilla toimiville yrityksille ja maahantuojille aina pienistä tuonti- ja vientiasiakkaista suuriin logistisiin ulkoistuprojekteihin. TVV:n kilpailuetuna on joustava ja asiakaslähtöinen 3PL-palvelukonsepti. Asiakas voi noutaa haluamansa osan haluamastaan lastista ja tullata ainoastaan hakemansa erän, kätevästi ja kustannustehokkaasti. Tullauksen vaatima dokumentaatio tuotetaan digitaalisesti osana palvelua. Liiketoiminnan kasvun myötä Turun

Toimintatavat räätälöidään asiakkaan mukaan

Turun Vapaavarasto Oy levittäytyy 28 hehtaarin alueelle Turun satama-alueella aivan Ruissalon sillan kupeessa. – Konsepti on sellainen, että tänne voi tuoda mitä vain. Tämä ei ole pelkkää hallivarastotilaa, vaan on myös kenttää. Täällä asiakas pystyy säilyttämään tullaamattomia tuotteita. Alueella hoidetaan esimerkiksi uusien maahantuotujen autojen varastointia ja varustelua, laatupäällikkö Christoffer Dahla kertoo.

Uusiin järjestelmiin asiakkaita kuunnellen – Turun Vapaavarasto panostaa digitaalisuuteen ja energiatehokkuuteen

Turun Vapaavarasto kehittää prosessejaan varastonhallinnassa ja koko organisaation toiminnanohjauksessa. Uudet järjestelmät suunnitellaan alusta alkaen huomioiden varaston asiakkaiden tarpeet ja odotukset.

Kaakeleista kasvua

Turun Vapaavarasto kasvaa vauhdilla kokonaisvaltaiseksi logistiikkapalvelijaksi. Uusi sopimus keraamisia laattoja valmistavan Pukkilan kanssa on yritykselle iso askel.